Het Nieuwsblad 08/04/2011

WIN: tickets voor Antwerp Gipsy-Ska Orkestra morgen in de Handelsbeurs

  • vrijdag 08 april 2011, 17u19
  • Auteur: Stijn Geldof
GENT – Wij mogen van Democrazy 10 gratis kaartjes uitdelen voor het concert van deze feestelijke groep die morgen de Handelsbeurs zal platwalsen. Hieronder vindt u meer info.

Antwerp Gipsy-Ska Orkestra trok al door heel Europa, van het zuiden tot de Balkan, een spoor van verschroeide podia en murw gedanste menigtes. Deze ex-illegale globetrotters pimpen hun clash van passionele gipsy en de razendsnelle ska met vuile blazers en toetsen.

Debuut Tuttigal (2007) werd lovend ontvangen en kreeg veel airplay op Radio 1. Van hun tweede cd I Lumia Mo Kher (De Wereld Is Mijn Huis) spat de ambitie, energie en goesting. Zo uniek en overrompelend klonk gipsy-ska nog nooit.
I Lumia Mo Kher markeert de nieuwe koers die Antwerp Gipsy-Ska Orkestra vaart. ‘Na een aantal jaren aftasten en experimenteren, hebben we nu onze sound gevonden. In de nieuwe cd zit meer dynamiek en klinken de balkan beats, loops en samples wat steviger door’, aldus gistarist Mukti Gabriels
Om de juiste klank voor I Lumia Mo Kher te verkrijgen, ging de groep in zee met de internationaal vermaarde sound engineer/producer Michael Zimmerling. Zimmerling was de vaste sound engineer van Simply Red en heeft gewerkt aan platen van oa Depeche Mode, Sigue Sigue Sputnik, Nina Hagen en EinstĂĽrzende Neubauten.
Beluister hun nieuwste plaat integraal op de luisterpaal.

AGSO bestaat uit:
Gregor Engelen – Vocals
Suhamet ‘Suki’ Latifi – Keyboards
Mukti Gabriels – Guitars, backing vocals
Filip Vandebrill – Electric and double basss
Roel Poriau – Drums and percussion
Nathan Daems – Soprano, alto and tenor saxophone
Enrique ‘Kike’ Noviello – Alto saxophone, backing vocals

Je kunt de nieuwe plaat integraal beluisteren op de Luisterpaal van 3voor12.

Antwerp Gipsy-Ska Orkestra. Zaterdag 9 april, Handelsbeurs, 20.15 u.

Tickets: 11 euro (vvk) op de sites van Handelsbeurs en Democrazy / 13 euro (add).

Wij mogen van Democrazy 10 tickets weggeven. Wie gratis naar dit stomende optreden wil gaan, stuurt een mailtje naar gentwint@gentenaar.be. Zet in het onderwerpsveld AGSO en vermeld uw naam, adres en telefoonnummer in de mail.

De winnaars worden verwittigd en kunnen zich voor het concert aanmelden aan de balie van de Handelsbeurs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *