review Zeehelden festival 3 juli 2010

Die finaleact is het Antwerp Gipsy-Ska Orkestra, zoals de naam al doet vermoeden afkomstig uit België. De band brengt een mengelmoes van Balkan, ska en reggae en de vonk op het publiek slaat onmiddellijk over. Het halve plein is aan het dansen en alsof dat niet genoeg is, wordt er ook begonnen met onophoudelijk stagediven en crowdsurfen…Frontman Gregor vindt het allemaal prachtig en weet hoe hij de menigte moet bespelen. Zijn stellingname tussendoor om zijn afkeer van racisme en fascisme te uiten, wordt met luid gejuich ontvangen. Evenals het tapdansgedeelte als intro van ‘Tutti frutti’. Omstreeks twintig minuten voor het officiële einde verdwijnt de band naar achter, waarna presentator René Bom hen terughaalt. Het uitzinnige publiek gaat opnieuw helemaal loos en als de formatie klokslag middernacht definitief het podium verlaat, heeft René Bom de taak om al het losgeslagen wild tot bedaren te brengen. En natuurlijk iedereen te motiveren volgend jaar weer terug te komen. 3VOOR12 Den Haag zal er in elk geval bij zijn!

bron: http://3voor12.vpro.nl/

Comments 3

  1. Post
    Author

    en het is zo dat we wel een flinke aanzet geven tot wat steviger te dansen op sommige nummers. de punkgedachte is nooit ver weg!

  2. In Den Haag zit nog een aantal puunkers en ide haouden wel van stagediven en slamdancen en toevallig zijn ze ook nog verzot op ska… gemiddeld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *